Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων στον Πρόεδρο της Δημοκρατίαςγια τα κάλαντα των Χριστουγέννων

Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα ο Σύλλογος Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων εκπροσώπησε τους απανταχού Ηπειρώτες στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, τον οποίο επισκέφθηκε την παραμονή των Χριστουγέννων το πρωί προκειμένου να ψάλλει τα Ηπειρώτικα Κάλαντα των Χριστουγέννων.
Στη ζεστή και γιορτινή ατμόσφαιρα, που επικρατούσε στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρώτος πολίτης της χώρας υποδέχθηκε τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Χρήστο Ρούσσα, που συνόδευε 20μελή αποστολή αποτελούμενη από χορωδούς, χορευτές και μουσικούς, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Σας υποδέχομαι και φέτος και σας ευχαριστώ για την τιμή». Αξίζει να σημειωθεί πως η φετινή παρουσία ήρθε ως πρόσκληση από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην περυσινή επίσκεψη του Συλλόγου την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, επιβραβεύοντας την συστηματική δουλειά που γίνεται στο Σύλλογο Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων αλλά και το γεγονός ότι είναι ο πολυπληθέστερος σε μέλη Σύλλογος Ηπειρωτών στην Ελλάδα.
Η χορωδιακή ομάδα του Συλλόγου έψαλλε στον Πρόεδρο τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα της Ηπείρου και στη συνέχεια χόρεψε δύο αντιπροσωπευτικούς χορούς της πατρίδας μας με τη συμμετοχή της ορχήστρας στο κέντρο του χορού, όπως γινόταν παλιά στα γλέντια της Ηπείρου. Η συγκίνηση του Προέδρου ήταν έκδηλη, αφού παρακολουθούσε καθηλωμένος και με σεβασμό το άκουσμα των αρχέγονων ήχων της Ηπείρου που καθοδηγούσαν τα βήματα των χορευτών.
Κατόπιν προσφέρθηκαν δώρα στον Πρόεδρο, το παραδοσιακό Χριστόψωμο, τα σπάργανα του Χριστού καθώς και προϊόντα της ηπειρώτικης γης: μανταρίνια και λάδι από την Πρέβεζα, πορτοκάλια και μέλι από την Άρτα, ρίγανη και τσάι από τη Θεσπρωτία, κρασί και τσίπουρο από τα Γιάννενα.
Την καλλιτεχνική επιμέλεια της παρουσίασης είχε ο κ. Κώστας Μήτσης, ο οποίος τραγούδησε και συντόνισε την ορχήστρα που αποτελείτο από τον σπουδαίο Ναπολέων Δάμο στο κλαρίνο, τον Βασίλη Αθανασιά στο βιολί, τον Αλέξανδρο Σωτήρχο στο λαούτο και τον Άρη Τζαρτζούλη στο ντέφι.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού ευχαρίστησε τα μέλη του Συλλόγου για την επίσκεψη, ανέφερε πως την Ήπειρο την έχει πάντα στην καρδιά του ως έναν τόπο φιλόξενο με ζεστούς ανθρώπους και με απαράμιλλής ομορφιάς τοπία και βουνά όπου φυσάει αέρας ελευθερίας. Κατόπιν πρόσφερε σε κάθε μέλος της αποστολής ένα φλουρί με το έμβλημα της Προεδρίας της Δημοκρατίας και 2020 ευχές.
Αξίζει να σημειωθεί πως η χορευτική ομάδα παρουσίασε αντιπροσωπευτικό δείγμα φορεσιών από εννέα περιοχές τη Ηπείρου και συγκεκριμένα από τα Ιωάννινα, την Πρέβεζα, το Σούλι, τα Τζουμέρκα, την Κόνιτσα, το Πωγώνι, το Μέτσοβο, τη Βοβούσα και την Ζίτσα.
Η αποστολή αποτελείτο από τους: Γαϊτάνου Κωνσταντίνα, Ζαμάνη Κωνσταντίνα, Θεοδώρου Χρήστο, Κολοβού Αργυρή, Κρικέλα Χρήστο, Λώλη Δημήτρη, Μαλεφάκη Νιόνια, Παπανικολάου Kωνσταντίνο, Πήλιουρα Κατερίνα, Πίνη Κωνσταντίνο, Σιέμου Περιστέρα, Σωτηρόπουλο Σπύρο, Τσιούνη Δήμητρα και Τσόγκα Αλεξάνδρα.
Την τηλεοπτική κάλυψη της επίσκεψης είχε το ΟΛΟ ΔΥΤΙΚΑ και ο κ. Γρηγόρης Ζαφείρης. 

























Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια