Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων ιδρύθηκε το 1984 με σκοπό και στόχο τη σύσφιξη των σχέσεων των Ηπειρωτών που κατοικούν στα Άνω Λιόσια καθώς και τη διατήρηση και διάδοση της πολιτιστικής και λαϊκής παράδοσης της Ηπείρου.
Στα 34 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας του ο Σύλλογός μας έχει παρουσιάσει μεγάλο κοινωνικό και πολιτιστικό έργο τόσο στην περιοχή των Άνω Λιοσίων όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Αυτή του η δράση τιμήθηκε από τα μέλη του στις τελευταίες εκλογές με την ψήφο 703 συντοπιτών μας κατατάσσοντάς τον ως τον μεγαλύτερο σε μέλη πολιτιστικό σύλλογο στην Ελλάδα.
Κύριος πυλώνας του Συλλόγου αποτελούν τα χορευτικά του τμήματα, που απαρτίζονται από 250 και πλέον μέλη σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. Η χορευτική και η χορωδιακή ομάδα, με τη συστηματική δουλειά βασισμένη πάνω σε έρευνες και καταγραφές, αναδεικνύει συστηματικά τη μουσικοχορευτική παράδοση όλων των περιοχών της Ηπείρου (Άρτα, Θεσπρωτία, Ιωάννινα και Πρέβεζα) και συνεργάζεται συστηματικά με τους σπουδαιότερους Ηπειρώτες ερμηνευτές και μουσικούς.
Στο διάβα του ο Σύλλογος έχει παρουσιαστεί σε εκδηλώσεις σημαντικών φορέων, όπως της Unesco, των Περιφερειών Αττικής και Ηπείρου, Δήμων της Ηπείρου, Αττικής, Θεσσαλίας, ενώ έχει βρεθεί κοντά στους Έλληνες του εξωτερικού σε αντίστοιχες εκδηλώσεις στο Βέλγιο, στη Γερμανία, στην Αίγυπτο και στη Σουηδία. Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια προσκαλείται τακτικά στην ελληνική τηλεόραση και στη ραδιοφωνία προκειμένου να παρουσιάσει τη μουσικοχορευτική παράδοση της Ηπείρου αυτούσια και ανόθευτη. Παράλληλα οργανώνει εκδηλώσεις και σεμινάρια που αφορούν στο λαϊκό πολιτισμό, οι οποίες διακρίνονται από μεγάλη απήχηση και συμμετοχή.
Είναι δραστήριο μέλος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος και συμμετέχει ενεργά σε όλες τις εκδηλώσεις της.
Με στόχο τη δραστηριοποίηση και τη συμμετοχή της νεολαίας δημιουργήσαμε ηλεκτρονική επικοινωνία με τα μέλη μας κατοχυρώνοντας το ιδιαίτερο domain epirotes.gr καθώς και σελίδα στο facebook που απαριθμεί σχεδόν 10.000 μέλη.
Με τη συνεργασία του Δήμου Φυλής ολοκληρώθηκε η «Στέγη των Ηπειρωτών» στα Άνω Λιόσια συνολικού εμβαδού 350 τετραγωνικών μέτρων καθώς και το θεατράκι της πλατείας των Ηπειρωτών που θα στεγάσουν τις μελλοντικές δραστηριότητες του Συλλόγου δημιουργώντας παρακαταθήκη για το μέλλον.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια