Βραβεύτηκε ο Σύλλογος Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος
Μία εξαιρετικά σημαντική στιγμή στην ιστορία του Συλλόγου Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων ζήσαμε όλοι όσοι βρεθήκαμε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019 στη μεγαλειώδη ετήσια εκδήλωση «Πίτα του Ηπειρώτη», που οργανώνεται από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος.
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου βράβευσε τον Σύλλογο Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων για τον αγώνα που κάνει για τη διάδοση της Ηπειρώτικης Παράδοσης αλλά και για το γεγονός ότι είναι αυτή τη στιγμή ο πολυπληθέστερος Σύλλογος Ηπειρωτών στο Πανελλήνιο.
Το βραβείο απένειμε με κάθε επισημότητα στον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Χρήστο Ρούσσα, ο οποίος πλαισιωνόταν από μέλη της χορευτικής ομάδας, ο Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής κ. Κώστας Κωνής, επιβραβεύοντας στο πρόσωπο του Προέδρου τις προσπάθειες, που γίνονται από τα μέλη του ΔΣ και του Συλλόγου, για την πολιτιστική αναβάθμιση όχι μόνο του ηπειρώτικου στοιχείου αλλά και όλου του Δήμου Φυλής στον
οποίο έχει την έδρα του.
Σε δηλώσεις του μετά τη βράβευση ο Πρόεδρος κ. Χρήστος Ρούσσας ανέφερε: «Ευχαριστούμε την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος και το ΔΣ για την ύψιστη τιμή προς το Σύλλογό μας. Βράβευση που στην ουσία αποτελεί επιβράβευση των κόπων και των προσπαθειών που γίνονται από το ΔΣ και όλα τα μέλη του Συλλόγου και στόχο έχουν να αναδείξουν και να διαδώσουν τον πολιτισμό της Ηπείρου. Η αναγνώριση της δουλειάς που γίνεται στο Σύλλογο από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, την κορυφαία αποδημική οργάνωση της χώρας, αποτελεί ένα ακόμη κίνητρο για να συνεχίσουμε να δουλεύουμε ακόμη πιο σκληρά όχι μόνο για τους Ηπειρώτες αλλά για όλους του κατοίκους του Δήμου Φυλής, που ζούμε μαζί αρμονικά, αγωνιζόμαστε για την αναβάθμιση της καθημερινότητας και επιδιώκουμε τη ριζική πολιτιστική αναβάθμιση της περιοχής μας».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκδήλωση μεταδόθηκε τηλεοπτικά σε όλη την ομογένεια μέσω της ΕΡΤ World και από πολλούς περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς της Ελλάδας, ενώ τίμησαν με την παρουσία τους Υπουργοί, Βουλευτές από όλα τα κόμματα, Περιφερειάρχες, Δήμαρχοι και εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων από όλη την Ελλάδα.
Στο καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης αξίζει να σημειωθεί ότι συμμετείχε πολυπληθής αντιπροσωπεία, μέλη της χορευτικής ομάδας, η οποία απέσπασε το δυνατότερο χειροκρότημα του κοινού και των ειδικών, τόσο για την εμφάνισή της όσο και για τον σεβασμό με τον οποίο χόρεψε και τραγούδησε τους ηπειρώτικους χορούς και τα τραγούδια. Εκ μέρους του ΔΣ εκφράζουμε θερμά συγχαρητήρια τόσο στον δάσκαλο του χορευτικού μας κ. Κώστα Μήτση όσο και σε όλους τους χορευτές που συμμετείχαν για την άρτια παρουσία τους.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια