"Τελετή παράδοσης - παραλαβής, της Στέγης των Ηπειρωτών"

Δελτίο τύπου.
"Τελετή παράδοσης - παραλαβής, της Στέγης των Ηπειρωτών"
Την πιο σημαντική στιγμή στην ιστορία του Συλλόγου μας, ζήσαμε την Παρασκευή 17 Μαϊου 2019, όλοι όσοι βρεθήκαμε στην πλατεία Ηπείρου (Ιονίου Πελάγους & Ηπείρου, Άνω Λιόσια), στην τελετή παράδοσης της Στέγης των Ηπειρωτών.
Το δικό μας "γεφύρι" επιτέλους ολοκληρώθηκε.
Ευχαριστούμε θερμά, όλους όσους αγωνίστηκαν και βοήθησαν όλα αυτά τα χρόνια στην πραγματοποίηση του ονείρου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την υπογραφή του πρωτοκόλλου παράδοσης και το κόψιμο της κορδέλας, από τον δήμαρχο Άνω Λιοσίων κ.Χρηστο Παππού και τον πρόεδρο του συλλόγου μας κ.Χρήστο Ρούσσα, ακολούθησε το καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης με τα μέλη των χορευτικών ομάδων, τα οποία απέσπασαν το δυνατότερο χειροκρότημα του κοινού και των ειδικών, τόσο για την εμφάνισή τους όσο και για τον σεβασμό με τον οποίο χόρεψαν και τραγούδησαν τους ηπειρώτικους χορούς και τα τραγούδια.
Εκ μέρους του ΔΣ εκφράζουμε θερμά συγχαρητήρια τόσο στους δασκάλους των χορευτικών μας, κ. Παναγιώτη Παπανικολάου, κ. Χρήστο Κρικέλα και ιδιαίτερα στον κ. Κώστα Μήτση που είχε την καλλιτεχνική επιμέλεια της παράστασης όσο και σε όλους τους χορευτές που συμμετείχαν για την άρτια παρουσία τους.
Ευχαριστούμε όλο το δημοτικό συμβούλιο και τους εκπροσώπους των παρατάξεων του Δήμου Φυλής και της Περιφέρειας Αττικής που παραβρέθηκαν, καθώς και τα τοπικά ΜΜΕ και το ART TV - ΟΛΟ ΔΥΤΙΚΑ που φρόντισαν για την τηλεοπτική κάλυψη της εκδήλωσης.
Ακολουθεί η ομιλία του προέδρου μας.
Ηπειρώτισσες & Ηπειρώτες, φίλες & φίλοι της Ηπείρου,
καλώς ανταμώσαμε σε τούτη την ιστορική συνάντηση!
Εγώ προσωπικά, ως Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων, καθώς και σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο, μοιραζόμαστε σήμερα μαζί σας την τιμή και την συγκίνηση μιας ιστορικής στιγμής!
Επιτέλους, παραλαμβάνουμε την πολυπόθητη «Στέγη των Ηπειρωτών», το δικό μας «Γεφύρι της Άρτας», ένα όνειρο 35 χρόνων!
Ένα όνειρο όλων όσων διετέλεσαν Πρόεδροι και Μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων και σε αυτό το σημείο θα ήθελα να τους αναφέρω ονομαστικά. Ξεκινώντας με τον Προέδρο Τσίνα Ζώη, Σκαμαντζούρα Ναπολέοντα, Ντούρο Σωτήρη, Τέγο Γιάννη, Σκαμαντζούρα Κωνσταντίνο, ΞεΪνη Αντρέα, Παππά Ευρυπίδη και τον υποφαινόμενο Ρούσσα Χρήστο.
Είναι ιδιαίτερη η τιμή μου,
νιώθω πολύ περήφανος και συγκινημένος που στη δική μου θητεία παραλαμβάνουμε τη «Στέγη των Ηπειρωτών».
Ήταν ο μεγαλύτερος στόχος που εθεσα από το 2011 που ανέλαβα Πρόεδρος του Συλλόγου μας.
Οι Ηπειρώτες ξενιτεμένοι…θα έχουν πια το δικό τους σπίτι! Κι από εδώ όλοι μαζί, θα παράγουμε πολιτισμό με εθελοντισμό, αλληλεγγύη και κοινωνική συνοχή, με σύνεση, με ανιδιοτελή προσφορά, στον Δήμο Φυλής που ζούμε και δραστηριοποιούμαστε. Αφήνουμε στη νέα γενιά μεγάλη προίκα για να την αξιοποιήσουν και να την διαδώσουν.
Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, με τα οποία συνεργαστήκαμε όλα αυτά τα χρόνια για τον κοινό στόχο.
Να ευχαριστήσω… ΤΟΝ ΤΖΑΝΟ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ, ΤΟΝ ΛΩΛΗ ΤΟΝ ΑΧΙΛΛΕΑ , ΤΟΝ ΖΩΙΔΗ ΤΟΝ ΣΠΥΡΟ, ΤΗΝ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΠΕΝΝΥ, ΤΗΝ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΤΗΝ ΝΤΟΥΡΟΥ, ΤΟΝ ΜΠΑΦΑΤΑΚΗ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ, ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΤΗΝ ΣΚΑΜΑΝΤΖΟΥΡΑ, ΤΟΝ ΧΑΡΗ ΤΟΝ ΜΠΑΦΑΤΑΚΗ, ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΗΝ ΠΗΛΙΟΥΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΤΟΝ ΚΑΡΡΑ
αλλά και τους : ΠΑΝΤΟΥΛΑ ΚΩΝ/ΝΟ, ΣΟΦΙΑ ΛΩΛΗ, ΓΙΟΥΛΗ ΚΑΡΔΑΡΑ, ΘΕΟΔΩΡΑ ΑΥΓΕΡΗ, ΚΑΤΣΙΝΕΛΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ, ΝΤΟΥΡΟ ΝΙΚΟ ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της προηγούμενης θητείας μου.
Νιώσαμε «άστεγοι» πολλές φορές, δεν ξεφύγαμε ΠΟΤΕ από τον στόχο.
Και σήμερα οι Ηπειρώτες του Δήμου Φυλής παίρνουν αυτό που τους αναλογεί, αφού πληθυσμιακά έχουν τη μερίδα του λέοντος στον Δήμο μας!
Δεν είναι τυχαίο το ότι ο πολυπληθέστερος Σύλλογος Ηπειρωτών σε όλη την Ελλάδα είναι στο Δήμο Φυλής!
Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις Διοικήσεις του Δήμου, ξεκινώντας από τον Δήμαρχο Νίκο Παπαδήμα, που έδωσε το πράσινο φως στην ιδέα του Προέδρου Σωτήρη Ντούρου για την δημιουργία της Στέγης και της Πλατείας Ηπειρωτών.
Τον Δήμαρχο Δημήτρη Μπουραίμη για τη δρομολόγηση της τακτοποίησης του αυθαιρέτου.
Τον Δήμαρχο Χρήστο Παππού που άρχισε την κατασκευή του κτιρίου και επί των ημερών του έγινε η αποπεράτωση και η παράδοση της Στέγης.
Βέβαια, είμαστε τόσοι πολλοί που μόνο στα αρχικα σχέδια πολλαπλασίων τετραγωνικών θα χωράγαμε, αλλά έστω κι έτσι, οι Ηπειρώτες ξέρουμε να χωράμε ΟΛΟΙ παντού και μονιασμένοι.
Φίλες και Φίλοι,
η σημερινη εκδηλωση αφορά την ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ-ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ του κτιρίου, από αύριο κιόλας το ΔΣ προγραμματίζει και οργανώνει τα εγκαίνια της στέγης
Ανανεώνουμε λοιπον το ραντεβού για τα Εγκαίνια μας.
Σας ευχαριστώ θερμά για την προσοχή σας.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια